Na povabilo DI  SlovenjGradec smo se tudi letos udeležili planinskega srečanja invalidov pri Grmovškovem domu na Kopah. Sobotni dan je bil oblačen in hladen. To nas ni ustavilo, saj smo se v polnem številu zbrali na dogovorjenih mestih in se z avtobusom odpravili proti Kopam.

Na poti po lepi Dravski dolini so se oblaki pričeli razgrinjati in skozi rahle meglice so posvetili prvi sončni žarki. Na Kopah nas je prijazno pozdravilo sonce, čeprav je pihal hladen veter. Zbrala se je pisana druščina članov društev invalidov iz vseh koncev Slovenije.

Zbor udeležencev je bil ob 10. uri. Srečanje se je pričelo z govori gostiteljev, vabljenih in podpredsednice ZDIS. Sledil je kulturni program. Ob 11.30 uri je bila Sv. maša pri kapelici Sv. Ane. Maševal je mariborski nadškof Alojzij Cvikl.

Po uradnem delu so se nekateri podali na  pot do Ribniške koče, oglede lepo obloženih stojnic in se zavrteli ob prijetnih zvokih glasbe mladih članov ansambla OKEJ. Za smeh je poskrbel humorist Tomislav Vrlič.

Za jedačo in pijačo je bilo dobro poskrbljeno, tako da nihče ni ostal lačen ali žejen.

Lepo je bilo ponovno srečati stare znance in prijatelje.

Srečanje je kar prehitro minilo in ob 16. uri smo se zbrali na avtobusu ter počasi krenili po vijugastih cestah Pohorja proti domu.

Pripravila: Jadranka Purgaj

.