Hrib pri Mariboru v naselju Šober, višine 596 m, 292 m višinske razlike

Na pustno soboto ob 9. uri se nas je 38 članov zbralo v Kamnici.Po medsebojnem pozdravljanju nas je še prisrčno pozdravil predsednik Vlado. Zaželel nam je prijetno druženje ter pojasnil, da bo pohod potekal po lahki poti Mlinov in Žag, primerni tudi za malo "starejše" z manjšo fizično kondicijo.

Po pogostitvi s krofom smo se odpeljali po Kamniški grabi in na klancu pri znamenju Križa pustili avtomobile. V lepem sončnem dnevu smo se počasi spenjali po cesti obdani z vinogradi in sadovnjaki ter vmes kramljali. Prav kmalu sem zagledala cerkvico sv. Urbana na vrhu hriba, ki se mi je zdela zelo daleč. Po dveurni hoji smo doseglizastavljeni cilj, eni manj drugi bolj zasopihani. Nudil se nam je zanimiv razgled na Maribor in pravzaprav v vse smeri okoli hriba. Po kratkem postanku smo se spustili do turistične kmetije BOBIČ,
kjer nas je s šilčkom žganega pričakala in prijazno pozdravila "seksi pustna" gostilničarka. Ob obilnem, dobrem kosilu zdrave hrane smo klepetali in obujali spomine. Žejo smo gasili z žlahtno kapljico. Ura je vse prehitro tekla. Pred odhodom je predsednik Vlado čestital vsem ženskam ob bližajočem se prazniku 8. marec ter povdaril pomen tega praznika. Obdarjene smo bile s krasno vrtnico. Doživeli smo lep dan in se dobre volje razšli.

Vesela in srečna sem, da sem zmogla pot, saj je šele tri mesece ko sem imela težko operacijo kolena. Iskreno se zahvaljujem predsedniku Vladotu, da me je vzpodbudil in opogumil, da sem se udeležila pohoda.

Štefka Humar

.