V soboto 11. junija 2011 smo se pod vodstvom g. Vladom Cafuta, prizadevnim predsednikom planinske sekcije pri DIM Maribor, podali na letošnji šesti pohod in sicer na Hrvaško Ravno goro, 686 m nadmorske višine, ki je streljaj od državne meje v Halozah. V Miklavžu pri Mariboru se nas je zbralo 20 pohodnikov in ob osmih zjutraj smo se s petimi osebnimi avtomobili podali na pot. Prestopili smo mejni prehod Leskovec, se peljali mimo gradu Trakoščan do križišča Kamenica, kjer smo pustili avtomobile in se peš po cesti odpravili proti zadanemu cilju. Po dveh urah prijetne počasne hoje smo si privoščili malico iz nahrbtnika in se odžejali s kozarčkom rujnega štajerskega vinca. Okrepčani smo nadaljevali pot in po uri hoje prispeli do zastavljenega cilja doma planincev Filipičeva koča. Pot je lahka in nezahtevna. Z vrha nam je bil, ob prekrasnem vremenu, nuden lep razgled. Videl se je dvorec Trakoščan, Ivanščica, Sv. Auguštin in Donačka gora.

Na domu je bil shod planincev PD Ravna gora iz Varaždina, ob 92. letnici obstoja društva. Prijazni planinci so imeli pripravljensrečolov, pri katerem je lahko sodelovala tudi naša skupina. Z veseljem smo kupili srečko, saj je vsaka zadela. Privoščili smo si dobro kosilo, prijetno kramljali in obujali spomine na vse lepo, kar smo doživeli na naših pohodih. Po mobiju smo poklicali in pozdravili gospoda Martina in mu zaželeli čim prejšnje okrevanje. Gospodu Franciju, ki prav tako okreva, smo poslali MMS sporočilo s pozdravom in sliko navzočih pohodnikov. Preživeli smo res lep dan, še posebno pa je bila zadovoljna in srečna, da je zmogla pot, naša najstarejša planinka - 87 letna gospa Marija.

Ob slovesu v Miklavžu smo se pozdravili: NA SVIDENJE 2. JULIJA 2011 na našem pohodu na Kaplo s polno številno udeležbo, z avtobusnim prevozom.

Zapisali
Mira in Štefka

.