V soboto, dne 14.1.2012 je v organizaciji odbora sekcije pohodnikov bil organiziran pohod na Žavcarjev vrh. Pohoda se je udeležilo 26 udeležencev. Vodja pohoda je bil Anton Veber. Pohodniki smo se zbrali ob 9. uri na končnem avtobusnem postajališču v Bresternici in po krajšem dogovoru z avtomobili odšli do najugodnejšega mesta, kjer se je pričel pohod na Žavcarjev vrh.

Vzpon do koče je trajal 2 uri. Na koči so nas zelo gostoljubno sprejeli in ponudili raznovrstno hrano, ki je bila zelo okusna in cenovno zelo sprejemljiva.

Vsi pohodniki smo se zbrali v posebni sobi, kjer je Gorazd Mazej podal informacijo o programu pustovanja, izleta v Sarajevo-Mostar-Medžugorje, o dopustovanju med prvo majskimi prazniki, o dopustovanju v mesecu juniju v Petrčanih in o končnem dopustovanju koncem meseca septembra v Makarski. Ob tem je bilo govora tudi o otvoritveni slovesnosti EPK, o pomembnosti Maribora kot evropske kulturne prestolnice in o kratki predstavitvi opere Črne maske.

Udeleženci so informacijo z zanimanjem sprejeli in predvsem začeli razmišljati o prijavi na pustovanje.

Po eno in pol urnem bivanju na koči Žavcarjev vrh smo krenili po isti poti nazaj do avtomobilov in ob splošnem zadovoljstvu vseh udeležencev odšli na svoje domove.

Pohod je bil zaključen ob 16. uri.

Zapisala                                                                                   Zapis pripravil

Metka Oset                                                                              Gorazd Mazej

.