V soboto 2. 2. 2013 se nas je 35 članov sekcije pohodnikov zbralo na zbirnem mestu v Kamnici. Tokrat je bil naš cilj Urban, nam vsem dobro znan hrib na obronku Maribora, v naselju Šober, višine 596 m, 292 m nadmorske višine. Z avtomobili smo se odpeljali do križišča pri kmečkem turizmu Bobič. Dobre volje, klub oblačnemu vremenu, smo se peš podali proti zastavljenemu cilju. Po dobri uri hoje je začelo rahlo deževati, zato se nismo povzpeli do cerkvice, temveč smo se spustili po bližnjici do kmečkega turizma Bobič. Kosilo je bilo predvideno za dvanajsto uro, zato smo prej izvedli občni zbor.

Gospod Franci Špur je podal kratko in izčrpno poročilo dela sekcije pohodnikov za leto 2012. Poudaril je, da so bili izvedeni vsi pohodi po programu. Udeležencev na pohodu je bilo , v povprečju 30, včasih nekaj več ali nekaj manj. Vseh članov pohodnikov je približno 60.
Podan je bil plan pohodov za leto 2013. Po predlogu prisotnih je bil sprejet sklep, da se izvede pohod v mesecu maju na Gorenjsko-Golico v času cvetočih narcis, v septembru pa na Veliko planino, ostali pohodi pa po podanem planu..
Tudi v letošnjem letu bomo udeleženci pohodov prispevali po 5 EUR za prevoz z avtobusom na krajših relacijah, za daljše pa nekoliko več. Razliko do polne cene stroškov prevoza bo krilo društvo.

Predsednik društva gospod Gorazd Maze nas je seznanil o delu in finančnem stanju v društvu, ki je leto 2012 zaključilo s pozitivnem rezultatom, v letošnjem letu smo likvidni in vse obveznosti se sproti poravnajo.
Članica upravnega odbora ga. M.Črtomira Vražič se je zahvalila predsedniku za nesebično požrtvovalnost in uspešno vodenje društva, v zadovoljstvo vseh članov ..

Vsi navzoči smo z bučnim aplavzom potrdili vsa poročila.
Sledilo je dobro kosilo, ob dobri kapljici in prijetnem druženju. Zapeli smo tudi nekaj narodnih pesmi ter se ob 14. uri napotili proti domu.

Poročilo napisala Štefka Humar

.