Tudi letos je sekcija pikada DIM pod vodstvom Justine Cvetko priredila tradicionalno, tokrat že 11. tekmovanje v pikadu, posvečeno preminuli Marici Zorec, dolgoletni prostovoljki na našem društvu, 4. tekmovanje posvečeno dolgoletnemu članu našega društva Branku Drvariču, preminulemu v letu 2014 in 2. tekmovanje posvečeno preminulemu dolgoletnemu članu društva Ranca Janku starejšemu. Tekmovanje je potekalo 14.6.2018 v veliki dvorani Doma invalidskih društev, Trubarjeva 15.

Prisotne je pozdravila vodja sekcije pikada Justina Cvetko in na kratko predstavila aktivnosti, katerih se bo sekcija pikada udeležila v letošnjem letu. V mesecu oktobru 2018 se bodo udeležili območnega tekmovanja v pikadu, v mesecu novembru 2018 pa tradicionalnega srečanja s pikadisti DI Gornja Radgona. Seznanila jih je tudi z aktivnostmi društva do konca meseca avgusta 2018.
Justina Cvetko je tudi dejala, da v času od 10. do 25.6.2018 potekajo volitve za nove organe Društva invalidov Maribor in vse prisotne pozvala, da naj, v kolikor še tega niso storili, izpolnijo glasovnice, ki so jih prejeli po pošti in jih v priloženi kuverti vrnejo nazaj na društvo.

Tekmovanja sta se udeležili ženska in moška ekipa v pikadu DIM. Zmagovalka pri ženski ekipi je postala Tement Anica, zmagovalec moške ekipe pa je postal Marjan Bratkovič. Oba tekmovalca sta prejela prehodna pokala, na katerih so razvidni tudi zmagovalci prejšnjih memorialov, hrani pa jih društvo v svojih prostorih. Tekmovanje je potekalo v sproščenem športnem in prijateljskem vzdušju.

Po tekmovanju se je nadaljevalo druženje s podelitvijo pokalov in pogostitvijo udeležencev tekmovanja v prostorih Doma invalidskih društev.

Zapisala: Jadranka Purgaj