Letos, ko praznujemo 40. obletnico delovanja Društva invalidov Maribor, se je ponovno naši ženski in moški ekipi uspelo uvrstiti na državno prvenstvo invalidov v pikadu.

Tudi ostale ekipe v pikadu iz društev invalidov Slovenije, ki so na območnih tekmovanjih dosegle prvo in drugo mesto, so se 07.11.2009 v Radljah ob Dravi pomerile, katere ekipe so najboljše v tem priljubljenem športu invalidov.

Društvo invalidov Radlje je bilo organizator državnega tekmovanja na katerem je sodelovalo 10 ženskih in 12 moških ekip.

Od 9 ure dalje so se najprej ženske, nato pa moške ekipe borile za prva mesta. Med ženskimi ekipami so največ znanja pokazale tekmovalke DI Maribor, v sestavi: Podgorelec Marija, Simonič Jožica, Tement Anica, Cvetko Justina in Jauševec Lidija, ki so osvojile prvo mesto.

Moška ekipa DI Maribor s tekmovalci: Postružnik Karl, Gutsmandl Viktor, Drvarič Branko, Gošte Mirko in Ranca Janko, ni imela toliko sreče, da bi se uvrstila med najboljše tri ekipe.

Veseli smo se vračali domov, kljub temu, da se moška ekipa ni tako dobro uvrstila. Vendar pa nam je polepšala dan naša ženska ekipa, z doseženim prvim mestom, ki ga je dosegla že petič.

Zapisala Justina Cvetko

.