nt 3

Maribor, Velenje

Tokrat boljši Mariborčani

V mariborski dvorani Tabor so se minuli četrtek, 11. decembra, srečali člani Društva invalidov Maribor (DIM) in člani Kluba upokojencev Gorenje (KUG) iz Velenja. Po dve štiričlanski ekipi iz vsakega društva sta se pomerili med seboj v namiznem tenisu in to je bilo že njihovo devetnajsto srečanje, letos pa so odigrali še turnir posameznikov.

„Po naših podatkih smo začeli sodelovati leta 2005 in se vsako leto srečamo po dvakrat, spomladi v Velenju, v jeseni v Mariboru . Tokrat so bili boljši Mariborčani. Čeprav rezultati niso v ospredju srečanja, pa je vendar zanimivo, da so izidi vedno tesni, viden pa je napredek posameznikov," je povedal Stane Krajnc, ki vodi ta namiznoteniški turnir.

Mariborčani so tokrat skupno dosegli dve zmagi, remi in poraz, Velenjčani zmago, remi in dva poraza. Prvi so zbrali 21 točk, drugi l9 .
KONČNI REZULTATI – ekipno: DIM I. (Engelbert Rajšp, Drago Klep, Albin Kadiš, Štefan Mayer) : KUG I. (Spasoje Tešanovič, Hinko Jerčič, Slavko Kovač, Tone Leber) 4:6; DIM II. (Ljubo Čaks, Janko Mešiček, Marjan Berlot, Milan Gačnik) : KUG II. (Andrej Sušec, Milan Goršek, Jože Javornik, Jože Merzdovnik) 6:4; DIM I. : KUG II. 6:4 in DIM II. : KUG I. 5 : 5 .

Po ekipnem delu turnirja so se pomerili med seboj še posamezno na osnovi žrebanja parov. V finalu je Drago Klep (DIM), premagal Spasoja Tešanoviča 2 : 0, Slavko Kovač pa Toneta Leberja (vsi KUG) z 2 : 1.

Fotografija:
Devetnajstič so se srečali mariborski invalidi in velenjski upokojenci, tokrat so bili za spoznanje boljši domačini.

Besedilo in fotografija
Hinko Jerčič

nt 1

nt 2

XVII. odprto državno prvenstvo invalidov Slovenije v namiznem tenisu za leto 2008 je bilo v soboto 7. junija 2008 v športni dvorani GRC Zapolje, IOC Zapolje v Logatcu.

Tekmovanje je potekalo v skladu s Splošnim pravilnikom za izvedbo tekmovanj v ZŠIS-POK, izvajalo pa se je po mednarodnih razredih invalidnosti za namizni tenis.
Tekmovalci so tekmovali posamično, ločeno po spolu in starosti.

Iz DI Maribor so se državnega prvenstva v namiznem tenisu udeležili:

    Belina Štefan
    Čas Ljubo
    Kadiš Albin
    Klep Drago
    Zakeršnik Slavko.

Na državnem prvenstvu je sodelovalo 47 nastopajočih. Člani DI Maribor smo dosegli naslednje rezultate:

1 x 2. mesto
1 x 4. mesto
1 x 5. mesto
2 x 9. mesto
1 x 17. mesto in
1 x 18. mesto.

Zapisal vodja sekcije
Ivan Mešiček

19.04.08 - POROČILO NAMIZNO TENIŠKE SEKCIJE  -  DIM MARIBOR

DIM je bil  organizator območnega tekmovanja v namiznem tenisu dne 19.4.2008 v dvorani Tabor Maribor. Tekmovalo je 13 ekip. Med njimi je bilo 36 moških in 6 žensk razvrščenih v svoje skupine. Mi smo bili zelo uspešni saj smo dosegli  1 x prvo mesto
2 x tretje mesto
1 x četrto mesto
1 x deveto mesto

Vodja sekcije:
Ivan Mešiček

namizni tenis 1 namizni tenis 2

 

.