keglaska2

Kegljaška sekcija ima trenutno 12 kegljačev, ki redno trenirajo enkrat tedensko na kegljišču v dvorani Tabor. Udeležili so se področnega in državnega tekmovanja na katerem si je Franc Žnidarič priboril zlato medaljo. Udeležili so se ekipnega tekmovanja 2. lige Območne tekmovalne skupnosti, na kateri je ekipa dosegla 1. mesto, v tekmovanju posameznikov v različnih kategorijah pa 1 prvo, 2 drugo in 1 tretje mesto. Imeli so tudi svoj občni zbor. Društvo financira najem dvorane in sofinancira izvajanje tekmovanj in srečanja s kegljači drugimi društvi.

05.04.08 - Območno tekmovanje v kegljanju Ravne na Koroškem

5. aprila 2008 je bilo območno tekmovanje v kegljanju

na katerem je v različnih kategorijah sodelovalo 12 žensk in 32 moških iz društev: MDI Ptuj, MDI Murska sobota, MDI Radlje ob Dravi, DI Muta, MDI Gornja Radgona in DI Maribor.  Naše društvo je prijavilo 4 tekmovalce v dveh kategorijah. Zaradi bolezni sta dva tekmovalca odpovedala udeležbo na tekmovanju, tako, da sta se tekmovanja udeležila le dva tekmovalca. Rezultati niso bili vzpodbudni, saj se norme za vse kategorije vsako leto povečujejo in jih je zelo težko doseči, sploh pa na starih asfaltnih kegljiščih. Tekmovanje je potekalo v prijetnem vzdušju in je bilo dobro organizirano.

Franci Špur

07.05.08 - Srečanje kegljačev invalidov v Šoštanju

Že vrsto let se srečujemo kegljači iz društev invalidov iz: MDI Velenje – Šoštanj, DI Slovenj Gradec, MDI Radlje ob Dravi in DI Maribor. Na srečanju je vedno udeleženo od 28 do 30 kegljačev.  Srečanje poteka najprej na kegljišču, kjer se pomerimo v borbenih metih, po končanem kegljanju smo vsi zmagovalci, saj nam ni pomembno zmagovati, ampak družiti se z invalidi iz drugih društev.

Franci Špur

keglaska1

.